We use cookies on our website to improve sour user experience and provide zoo with additional functionality on the site. Read more about cookies.

Zgodovina podjetja

 

Podjetje Minicom d.o.o. je bilo ustanovljeno januarja leta 1990 in je eno prvih zasebnih podjetij v Pomurju nasploh. Od ustanovitve naprej neprekinjeno uspešno poslujemo in se razvijamo. Ponosni smo, da smo v teh 28 letih dali svoj prispevek k razvoju informatike v Pomurju, in tako uresničili naš prvi slogan »Pomurje bomo popeljali v Evropo«, ki smo ga leta 1990 smelo izobesili čez takratno Titovo, današnjo Slovensko ulico v M.Soboti. Z današnjega vidika, ko je IKT oprema vseprisotna, zgleda slogan mogoče zabavno, celo čudno. Takrat pa smo se morali pošteno potruditi, da smo podjetja, ki so začela poslovati v tržnem okolju, prepričali o koristnosti in smiselnosti vlaganja v informatizacijo poslovnih procesov.

Iz pretežnega prodajalca osebnih računalnikov in računalniške opreme smo se razvili v sistemskega integratorja, ki izvaja postavitve informacijskih sistemov za najzahtevnejše uporabnike. Podjetje se sedaj ukvarja z vspostavitvijo lokalnih in prostranih računalniških omrežij in informacijske infrastrukture, kakor tudi z implementacijo in servisiranjem programske opreme za finance, proizvodnjo, trgovino in gostinstvo. Na področju programske opreme že od začetka sodelujemo s podjetjem Probit, ki je eden izmed vodilnih slovenskih ponudnikov poslovne programske opreme. Razvili smo tudi lastno rešitev za prodajo vstopnic različnim vrstam uporabnikov, ki je naletela na ugoden odziv pri kupcih.

Podjetje ima trenutno 9 redno zaposlenih in enega zunanjega sodelavca. Zaradi težav z zagotavljanjem primernega delovnega okolja smo se ob desetletnici poslovanja odločili za investicijo v sodobne poslovne prostore. Moderna poslovna stavba je bila dokončana konec leta 2002. Vanjo smo se vselili naslednje leto in tako končno dobili možnosti za nadaljnje uspešno delo in razvoj.  

Minicom d.o.o.
Čopova 28, 9000 Murska Sobota